-->Kórházunk / Bemutatkozás / Lézer Centrum

Lézer Centrum


Nyomtatóbarát változatOldal küldése ismerősnekPDF változat

LÉZER CENTRUM

 

Orvosok szakmánként a Lézer Centrumban:

Bőrgyógyászat:
dr. Eisler Anikó
dr. Rózsa György

Nőgyógyászat:
dr. Szép József
dr. Szakács Zoltán

Sebészet:
dr. Czelenk Ferenc

Szájsebészet:
dr. Wachtler Vilmos

Asszisztens: Banda Lászlóné

35/505-037


A szakrendelés orvosi beutalóval és előjegyzéssel vehető igénybe.
Előjegyzés kérhető munkanapokon:

hétfőtől-csütörtökig
10.00-15.00 óráig

pénteken
10.00-12.30 óráig


 

A Dr.Kenessey Albert Kórház - Rendelőintézet önálló egységeként, a Rákellenes Lézer Alapítvány támogatásával és szakmai felügyeletével, 1991. november 01- én kezdte meg működését a MULTIDISCIPLINÁRIS LÉZER CENTRUM Balassagyarmaton, ilyen formában elsőként Magyarországon.
A Centrumban két sokoldalúan felhasználható, nagy tömegek ellátására is alkalmas lézerké szülék működik.A lézer szakvizsgával rendelkező gyógyítók naponta, járóbeteg ellátás keretében sebészet, bőrgyógyászat, szájsebészet, nőgyógyászat szakterületen fogadják a betegeket.

I. LÉZER SEBÉSZI KEZELŐ

A Multidiszciplináris Lézer  Centrum sebészi kezelőjében a Sharplan compact CO2 lézer 40 W-os teljesítményű készülékkel – megfelelő érzéstelenítés után – helyben elroncsoljuk / koaguláció/, elgőzölögtetjük/vaporizáció, lézerabrázió / vagy kimetsszük / lézerkés, fényszike/ a kóros jelenségeket, növedékeket. Minden szükséges esetben kórszövettani vizsgálatot végez tetünk.
A sebészi lézerek az egyszerű vágóeszközökből nagy pontosságú miniinvazív sebészi eszközökké váltak. A lézersugár milliméter törtrészének pontosságával irányítható,ezért olyan finom,aprólékos beavatkozás is elvégezhető használatával, amelyek hagyományos sebészi eszközökkel szinte elvégezhetetlenek.
Mik az előnyei?

  • Az operációhoz nincs szükség a beteg befektetésére, nincs munkából való tartós kiesés.
  • Lehetőség van a vérzésmentes vagy csekély vérzést okozó műtéti beavatkozásra, amelyek csaknem fájdalommentesen elvégezhetők.
  • Kedvezőbb a sebgyógyulás, csekély a kiújulási arány.
  • Többször is ismételhető alkalmazhatósága jelentős a minimális hegesedés miatt.
  • Kevesebb a műszerigény, a beavatkozás eleve steril.
  • A készülék kapacitása nagy tömegű betegellátást tesz lehetővé és nem igényel különösebb műtéti előkészítést.

Szinte köztudott, hogy a nagy teljesítményű, un. hard-lézer készülékkel általában megsemmisítjük, eltávolítjuk a beteg képleteket, testidegen anyagokat. Tájékoztatásul mégis megnevezzük az egyes orvosi szakágak keretén belüli feladatokat, külön kiemelve azokat, amelyek megoldásában a legjobb a lézer.
A SEBÉSZI jellegű járó beteg ellátásban azokat a foltokat, fekélyeket, gyulladásos eredetű vagy eredendően túlburjánzó növedékeket irtjuk ki, amelyek a testfelszínen jól láthatók, a bőr alól vagy a testüregek kezdeti szakaszában könnyen feltárhatók, elérhetők és nagyműtéti felkészülést, altatást nem igényelnek.
A SZÁJSEBÉSZET a szájüreg tekintetében fogíny, szájpad, szájnyálkahártya, a nyálmirigyek és az ajkak kóros jelenségeit, növedékeit hivatott kezelni. Külön figyelmet érdemelnek:az idült ajakgyulladás,a fogíny-csomó/epulis/, a szájüregi lichen és főleg a különböző rákelőző állapotok/leukoplakiák/.
A BŐRGYÓGYÁSZATI /kis/ sebészet a kültakaró valamennyi megbetegedésében és talán a legkiterjedtebben használhatja szakrendelésünkön a széndioxid-lézert, s éppen ezért szigorúan ügyelve a lézer korlátaira, illetve más gyógyító eljárásokkal történő kombinálására. Specialitása a vírusos eredetű szemölcsök, különböző érdaganatok, anyaglerakódások,tulzó hegesedések.
Az ÁLTALÁNOS SEBÉSZETé a nagy és rosszindulatú képződményekkel járó, bonyolultabb feladatok megoldása és külön is egyes műtétek kiváltása vagy kombinálása lézerrel. Ilyennek számít például az aranyerek kiirtása, benőtt körmök műtéti megoldása, bizonyos rákos szövődmények elhárítása /palliáció/ lézerkéssel.
A NŐGYÓGYÁSZATBAN a külső nemiszerveken és a gáton mutatkozó kóros jelenségeket főleg növedékeket metszik ki a fényszikével, amely nagy segítség a vulva hámrétegének kiirtásában. Különösen előnyös és gazdaságos a méhszáj körüli erosiók jól megválasztott eseteinek lézer -kezelése.

II. LÉZER BIOMODULÁCIÓS KEZELŐ

A számos orvosi szakterületet kiszolgáló lézer központ kisebb helyiségében a BIOMOM COMBI lézer készülékkel az életfolyamatok szabályozása -”modulálása”- történik. Ennek során a kisteljesítményű, un. soft-lézer biostimulál –elsősorban az immunrendszert serkenti és gyorsítja a sebgyógyulást -, fájdalmat csillapít, csökkenti a gyulladást és fájdalommentes akupunkturát végez.
A biostimuláció a megakadt vagy ellanyhult életfolyamatokat indítja újra vagy erősíti fel. Ezáltal helyreállítja az érzékelést, normalizálja a szervezet védekező és regeneráló képességét, élénkíti a legkülönfélébb eredetű ,renyhe sebek, fekélyek, elhalások,izom-és csontsérülések gyógyulását, serkenti a hajnövekedést és fiatalosabbá teszi a bőrt.
A fájdalmat enyhe lézerezéssel csillapíthatjuk, ha mintegy önálló kórképként mutatkozik és akkor is,amikor a betegségeknek csupán az egyik kísérő jelensége. Sokat segíthetünk fejfájások, övsömör és hűlés utáni fájdalmak, sérülések, mozgásszervi betegségek, stb. esetén és a foghúzást követő fájdalom megelőzésében.
A gyulladás azáltal csökken, hogy a lézer-energia a hasznos részfolyamatokat felerősíti, a károsakat pedig gátolja. Legtöbbször szembetűnően gyors és tartós az eredmény kiújuló herpeszek, fájdalmas aphták, fiatalkori pattanások, zúzódások és nagy fekélyek körüli lobosodás, valamint friss „reumás”kisizületi duzzanatok kezelésében.
A lézer-akupunktura új gyógymód, előnye, hogy nem jár a test érintésével, ”steril” és nem fáj, ezért gyermekek számára kizárólagosan ez ajánlott. Lézer központunk főleg fájdalomcsillapításra, allergiás állapotok befolyásolására használja.
A biomoduláció is csupán egyfajta gyógyító eljárásnak tekinthető és sikere akkor remélhető, ha jól megválasztott és kivizsgált esetekben, a megfelelően kiképzett személyzet a szabályok szigorú betartásával végzi.

Miután az alapvető lézerhatások ismertté, a lézereszközök elfogadottá váltak és a berendezések bevonultak a mindennapos használatba, az orvosok, a betegek és a társadalom egyre inkább igénylik a fejlett technikai megoldást. Rendkívüli népszerűségre tesznek szert a nagy és kisteljesítményű lézerek.

Olvasd be okostelefonoddal és mentsd el!

Hirdetés