-->Kórházunk / Bemutatkozás / Pszichiátria

Pszichiátria


Nyomtatóbarát változatOldal küldése ismerősnekPDF változat

Pszichiátria osztály

 

Osztályvezető főorvos: Dr. Csekey László

35/505-000/284 mellék

pszichiatria@kenessey.hu

238

Osztályvezető főnővér: Kalácskáné Jusztin Katalin


 

Pszichiátriai osztályunk Nógrád megye teljes lakosságát ellátja, de számos betegünk érkezik a környező megyékből is.

A 106 éves pszichiátriai ellátás 1995 óta egy szépen felújított épületben működik. Külön részleg áll rendelkezésre mind az aktív pszichiátriai ellátásra, mind a pszichiátriai rehabilitációra, hiszen az a célunk, hogy betegeink minél jobb, munkaképes, családjukat ellátni képes állapotban kerüljenek haza az osztályról. Ezt segíti elő két kreatív foglalkoztatónk, valamint gyógyfoglalkoztató szakasszisztenseink is.

A betegek számára sportolási lehetőséget is biztosítunk saját tornatermünkben.  Osztályunkon affektív részlegek is működnek, ahol a depressziós, szorongó és egyéb hangulati zavarban szenvedő betegeket látjuk el.

Ambulanciánkon évente közel 10.000 beteg fordul meg, emellett Nappali kórházunkban lehetőség van foglalkoztatásra, szocioterápiás ellátásra. Pszichiátriai gondozónk a balassagyarmati kórház felvevő területén élő pszichiátriai betegeket látja el. Idős demens betegek ellátására specializálódott az osztályunkon működő Demencia Centrum.

Az orvosi  munkát az osztályon dolgozó 5 pszichiáter szakorvos, két szakorvos rezidens látja el, emellett pszichológusunk, gyógypedagógusunk segít a diagnosztikai munkában és a terápiás ellátásban. Orvosaink közül többen rendelkeznek neurológiai képesítéssel is, két kollégának pedig pszichoterápiás szakvizsgája is van, így pszichoterápiás lehetőségeik is kiterjedtek. Betegeink kiváló szakmai ellátásában 80 jól képzett nővér segít.

 

Olvasd be okostelefonoddal és mentsd el!

Hirdetés