-->Kórházunk / Bemutatkozás / Traumatológiai osztály

Traumatológiai osztály


Nyomtatóbarát változatOldal küldése ismerősnekPDF változat

Osztályvezető Főorvos: Dr. Csonka Csaba

Szakorvosok:
Dr. Csonka Csaba, sebészet, traumatológia főorvos
Dr. Nagy Olivér, sebészet, traumatológia főorvos
Dr. Kopinec András, ortopédia-traumatológia szakorvos
Dr. Varga Vilmos, sebészet, traumatológia szakorvos
Dr. Kiss Bertalan, urológia adjunktus
Ügyeleti ellátásban közreműködő szakorvosok:
Dr. Tánczos Csaba, traumatológia főorvos
Dr. Bárdos István, traumatológia főorvos
Dr. Pataky László, ortopédia-traumatológia főorvos
Dr. Borkó Attila, traumatológia főorvos
Dr. Varga István, traumatológia főorvos
Dr. Kelenffy Gábor, traumatológia főorvos
Dr. Mérai András, traumatológia főorvos

Korunk járványa a baleset. Otthonunkban, munkahelyünkön, közlekedés illetve szabadidős tevékenységeink közben szenvedhetünk el sérüléseket. A népesség életkorának emelkedésével arányosan növekszik a csípőtáji törések száma. Közismert tény, hogy a balesetet szenvedett gyógyulását az elsődleges ellátás ideje és szakszerűsége nagymértékben meghatározza.
Osztályunkon az év minden napján 24 órában szakorvosok teljesítenek szolgálatot. A sérült állapotától függően a szakrendelésen, az osztályon vagy a sürgősségi fogadóhelyen szakszerű ellátásban részesül a hozzánk behozott vagy hozzánk bejövő sérült.
A korszerű elveknek megfelelően minden sérülés típust igyekszünk halasztás nélkül ellátni.
Korszerűen felszerelt műtőinkben a sérülés típusok széles skáláját tudjuk ellátni. Műszer és inplantátum készletünket a rendelkezésünkre álló anyagi kereteknek megfelelően folyamatosan korszerűsítjük. Néhány területen / idegsebészet, helyreállító sebészet/ gondoskodunk betegeink megfelelő centrumba szállításáról. Aktívan részt veszünk a centrumban történő műtéti kezelésükben, amennyiben ez a tevékenység a többi betegünk ellátását nem hátráltatja.
2011. nyarán osztályunkon vezető váltás történt. A jelenlegi főorvos előző tevékenységének megfelelően osztályunk profilja bővült a sportsérülések, és azon belül a térd arthroscopos sebészetének bevezetésével. Megszerveztük, és ez év júniusától kezdődően elvégezzük a gyermek sérültek operatív ellátását is.
Hamarosan megkezdi működését kórházunkban a Sürgősségi osztály. Reményeink szerint ezzel tovább fog javulni a sérültek elsődleges ellátása.

Olvasd be okostelefonoddal és mentsd el!

Hirdetés