Köszöntjük az Olvasót! sticky icon

A balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet geográfiai elhelyezkedésének köszönhetően Nógrád megye bármely településéről rövid időn belül megközelíthető és nem kis részben ennek köszönhetően jelenlegi helyén már a XIX. században kórház működött. Orvostörténeti szempontból is jelentős munkatársai voltak a névadó Dr. Kenessey Albert mellett Dr. Sántha Kálmán, a hazai idegsebészet és stroke-ellátás jeles úttörője, valamint Bartha Elemér szemész főorvos, a róla elnevezett és általa alapított szakmai díjat a Kórház Tudományos Bizottsága minden évben szigorú kritériumok alapján egy orvos kollégának ítéli oda.

A tradíció motiváló erejére építve az 1990-es évektől, az egészségügy mindannyiunk számára nyilvánvaló átalakulását követve, Kórházunk azóta is tartó átalakulásnak indult. Megépült a Rákóczi út felőli új főépület, a korábbi pavilon-rendszer helyett közös épülettömbbe összevonva a diagnosztikumokat, műtőket, sebészeti és belgyógyászati osztályokat. Jelenleg is folyik a belgyógyászati és fertőző osztályoknak új, korszerű helyet adó rekonstrikció, melyet reményeink szerint rövidesen új sürgősségi osztály kialakítása követ, az Önkormányzat és az Európia Unió támogatásból.

A jövő igéretes tervei és az eddigi átalakulás eredményét látva azonban meg kell említeni, hogy kedvezőtlen változások is érintették Kórházunkat az elmúlt évek során. Az egészségügyi törvény 2007-ben az aktív ágyak számát jelentősen lecsökkentette, megszüntette a szemészeti fekvőbeteg ellátást. Kórházunk nem kapta meg a kiemelt kórházi státust sem, noha számos területen megyei hatáskörrel és ellátási kötelezettséggel rendelkezik. Mindezen nehézségek dacára a Kórház dolgozóinak, vezetőségének közös és határozott célja, hogy a Dr. Kenessey Albert Kórház európai szinvonalú egészségügyi intézménnyé váljon és a térség minden lakosa, rászoruló betege számára magasszintű ellátást, valamint egyszerű elérhetőséget és tájékoztatást nyújtson. Ezen céllal készítették el munkatársaink új, korszerű honlapunkat is, melyet szeretettel ajánlunk megtisztelő figyelmükbe,

a kórház vezetése.

Kiegészítő fotovoltaikus rendszer telepítése a Dr. Kenessey Albert Kórház - Rendelőintézet területén

projekt azonosítószáma: KEHOP-5.2.11-16-2017-00116

A balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház - Rendelőintézet a „Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program” (KEHOP) keretein belül pályázatot nyújtott be a „Fotovoltaikus rendszerek kialakítása központi költségvetési szervek részére” címen közétett felhívásra, amely támogatja a napelemek középületeken történő elhelyezését. Intézményünk a pályázaton sikeresen vett részt.

Parkolási szabályzat

DR. KENESSEY ALBERT KÓRHÁZ- RENDELŐINTÉZET PARKOLÁSI SZABÁLYZATA /2017.07.01 - v01 - kivonat/

A szabályozás célja

TÁMOP- 6.1.5/14-2015-0002

TÁMOP- 6.1.5/14-2015-0002
„e-GÉSZSÉG”- Innovatív megoldásokkal Nógrád megye munkaképességéért

Stratégiai dokumentum

Dr. Kenessey Albert Kórház - Rendelőintézet struktúra váltásához kapcsolódó foglalkoztatásának támogatása TÁMOP-6.2.4.B-14/2-2015-0004

A Dr. Kenessey Albert Kórház- Rendelőintézet pályázatot nyert az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett „Struktúraváltáshoz kapcsolódó képzést és foglalkoztatást támogató fejlesztés” c. felhívásban.

Fotovoltaikus rendszer telepítése a Dr. Kenessey Albert Kórház hét épületén

2015. május elején elkezdődik a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert kórház hét épületén a fotovoltaikus rendszer telepítése a Széchenyi 2020 program által támogatott beruházás keretében. A projekt 100%-os támogatási intenzitással, közel 173 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósul meg. A kivitelezés során közel 900 darab napelem kerül elhelyezésre a hét épületen, ami által csökken a kórház villamos energia szükséglete, így a fenntartási költsége is.

Átadták az új rehabilitációs központot

Átadták a rehabilitációs központot

Ünnepélyes keretek között került átadásra a Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézetben megvalósult fejlesztés eredményeképpen egy új multidiszciplináris (ergoterápia, sport, munkaterápia, stb.) rehabilitációs centrum.

Segítség a beteg gyerekeknek

A Dr. Kenessey Albert Kórház és Rendelőintézet csecsemő és gyermekosztályának főorvosa dr. Bauer Viktor újabb jó hírről számolt be. Az elmúlt hetekben két szervezettől is jelentős támogatást kapott az osztály.

Kapcsolat

2660, Balassagyarmat,
Rákóczi u. 125-127.

Tel.:
35/505-000
Fax:
35/505-092
E-mail:
korhaz@kenessey.hu


Dr. Szabó Géza
Főigazgató Főorvos
gszabo@kenessey.hu

Markó József
Gazdasági Igazgató
gazdig@kenessey.hu

Dr. Tóth Judit
Orvosigazgató
tothjudit@kenessey.hu

Magyar Mónika
Ápolási Igazgató
apig@kenessey.hu

Olvasd be okostelefonoddal és mentsd el!

niif.hu

Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az NIIF Program biztosítja

Tárhely, domain, webtárhely