-->Pályázatok / Kiegészítő fotovoltaikus rendszer telepítése a Dr. Kenessey Albert Kórház - Rendelőintézet területén

Kiegészítő fotovoltaikus rendszer telepítése a Dr. Kenessey Albert Kórház - Rendelőintézet területén


Nyomtatóbarát változatOldal küldése ismerősnekPDF változat

projekt azonosítószáma: KEHOP-5.2.11-16-2017-00116

A balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház - Rendelőintézet a „Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program” (KEHOP) keretein belül pályázatot nyújtott be a „Fotovoltaikus rendszerek kialakítása központi költségvetési szervek részére” címen közétett felhívásra, amely támogatja a napelemek középületeken történő elhelyezését. Intézményünk a pályázaton sikeresen vett részt.

Ennek eredményeként összesen 240 kW összteljesítményű napelemes rendszer kerül elhelyezése a Dr. Kenessey Albert Kórház - Rendelőintézet lapos tetős műszaki épületének tetőfelületén, valamint üres területeket felhasználva a földre telepítve.
A beruházás a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésével elősegíti a Magyarország által vállalt környezetvédelmi célok elérést, mivel a fosszilis energiahordozókról megújulóra történő átállás jelentős mértékben csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását.
A kórház külső energiaforrásoktól való függése a 2015. év végén megvalósult napelemes rendszer telepítésével illetve jelen beruházás megvalósulásával tovább csökkenhet, továbbá a fotovoltaikus rendszer telepítésével lehetőség nyílik az intézmény rezsiköltségeinek további mérséklésére, hatékonyabb üzemeltetés biztosítására.
A 2017.11.14-én történt támogatási szerződéskötést követően a 2017-es év végén megkezdődött a vonatkozó közbeszerzési eljárás lebonyolítása.

• a kedvezményezett neve, címe: Dr. Kenessey Albert Kórház - Rendelőintézet, Balassagyarmat, Rákóczi út 125-127.
• a projekt címe: „Kiegészítő fotovoltaikus rendszer telepítése a Dr. Kenessey Albert Kórház - Rendelőintézet területén”
• a szerződött támogatás összege: 145.668.190 Ft
• a támogatás mértéke: 100%
• a projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.11.14

További információ: korhaz@kenessey.hu

Olvasd be okostelefonoddal és mentsd el!

Hirdetés