-->Átadták az új rehabilitációs központot

Átadták az új rehabilitációs központot


Nyomtatóbarát változatOldal küldése ismerősnekPDF változat

Átadták a rehabilitációs központot

Ünnepélyes keretek között került átadásra a Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézetben megvalósult fejlesztés eredményeképpen egy új multidiszciplináris (ergoterápia, sport, munkaterápia, stb.) rehabilitációs centrum.

A fejlesztés egy régión átívelő projekt keretén belül valósult meg, melyben az észak-magyarországi régió 11 kórházának rehabilitációs ellátása újul meg. Az Észak-magyarországi Operatív Program keretében 4.673.914.115 forint uniós támogatással megvalósuló A rehabilitációs ellátórendszer fejlesztése az Észak-magyarországi régióban című projekt alapvető célkitűzése: a különböző rehabilitációs szakterületekhez való lakossági hozzáférés földrajzi-regionális és ellátásbeli egyenlőtlenségeinek csökkentése, valamint az elérhető egészségügyi rehabilitációs szolgáltatások színvonalának javítása az infrastruktúra és a műszerezettség fejlesztése révén.

A projekt megvalósítására konzorcium jött létre, amelyben a konzorciumvezetői feladatokat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház látja el.
A rehabilitációs ellátórendszer fejlesztése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hat, Heves megyében kettő, míg Nógrád megyében három kórházat érint.

A Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet a pályázat támogatásából 464 millió Ft-os beruházást valósított meg, ami magában foglal 44,5 MFt értékben eszközbeszerzést, és 379 MFt értékben építészeti munkálatokat.
A balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet programjának fő prioritása a megyei ellátást biztosító pszichiátriai és addiktológiai fekvőbeteg rehabilitáció fejlesztése (kiemelve a gyermekpszichiátriai, gyermek- és ifjúságpszichiátriai rehabilitációt, beleértve pszichiátriai és pszichoterápiás rehabilitációt, valamint a neurológiához is sorolható epileptológiai rehabilitációt, valamint az alkohológiai, drog-, és egyéb szenvedélybeteg rehabilitációt). Az osztályok részleges felújítása mellett az intézmény egy teljesen új, korszerű, multidiszciplináris (ergoterápia, sport, munkaterápia, stb.) rehabilitációs centrumot alakított ki 990 m2 alapterületen. A pályázat a pszichiátria területén kapacitásbővítést, az addiktológia területén a meglévő kapacitásokon belül nappali kórházi ellátás fejlesztését is tartalmazza. A pályázat részét képezi orvostechnológiai eszközök beszerzése is, valamint az informatikai rendszerhez történő szoftverillesztés. Az intézmény beruházással érintett építkezésének összes bruttó alapterülete 3 052 m2. Továbbá fejlesztésre kerül az ambuláns kardiológiai rehabilitáció a kórház pulmonológiai rehabilitációs programjához szorosan kapcsolódva, ugyanazon az infrastruktúrán belül (vagyis a komplex rehabilitációs blokkban). A meglévő 18 kardiológiai szakorvosi órát 5 órával bővítik.
A tüdőgyógyászat területén a kardiológiai szakrendelés profilját is részben magában foglalva, illetve kiegészítve nappali kórház kialakítása valósult meg.

Olvasd be okostelefonoddal és mentsd el!

Hirdetés