-->Pályázatok / INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSEK A DR. KENESSEY ALBERT KÓRHÁZ- RENDELŐINTÉZETNÉL

INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSEK A DR. KENESSEY ALBERT KÓRHÁZ- RENDELŐINTÉZETNÉL


Nyomtatóbarát változatOldal küldése ismerősnekPDF változat

INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSEK A DR. KENESSEY ALBERT KÓRHÁZ- RENDELŐINTÉZETNÉL

A balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház- Rendelőintézetnek lehetősége nyílt a 2007-2015 között az intézmény forrásaiból - támogatás nélkül - megvalósult infrastrukturális fejlesztésekkel kapcsolatos támogatási igény benyújtására. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felé benyújtott, 114.253.577 Ft összértékű pályázat 100%-os támogatottságot biztosít meghatározott épületeket érintő felújítási, átalakítási munkálataira, illetve meghatározott eszközbeszerzésekre.
A „Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program, Infrastrukturális fejlesztések megvalósítása” c. pályázati felhívásra TIOP-2.2.8.A-15/1 szám alatt kiírt pályázat az Európai Unió támogatásával valósul meg.
A balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház- Rendelőintézetben a pályázat által érintett időszak (2007-2015) folyamán több olyan fejlesztés zajlott, amely a pályázat tárgyát képezi. Több épületen történt az ingatlanok korszerűsítését és modernizálását eredményező fejlesztés. A különböző épületrészeket érintő felújítási és átépítési munkálatok során az intézmény 1. 2., 8., 11. és 12-es épületei voltak érintettek. Ezen épületek meghatározott részein többek között fűtési távvezeték átépítés, vizesblokk kialakítás és tetőfelújítás is zajlott.

Egyéb gyógyászati berendezések, eszközök beszerzése is a pályázat tárgyát képezi. Többek között ezen beszerzések közé tartozik egy CXB-4000 CT röntgencső, egy Responder 2000 defibrillátor és egy GIF+Q 165 videogasztroszkóp. A pályázat során megvalósult fejlesztések lehetőséget biztosítanak az intézmény infrastruktúrájának korszerűsítésére, működési feltételeinek és körülményeinek javítására. Az eszközállomány megújítása pedig lehetővé teszi a betegellátás megfelelő szakmai színvonalának biztosítását.
A pályázatban szereplő infrastrukturális beruházások és eszközbeszerzések 2015. decemberéig sikeresen lezárultak. A projekt finanszírozása az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósulhat meg.

Pályázati azonosító: TIOP-2.2.8.A-15/1-2016-0018

Elérhetőség, kapcsolat: penzugy1@kenessey.hu

Letölthető sajtóközlemény (pdf)

Olvasd be okostelefonoddal és mentsd el!

Hirdetés