-->TÁMOP- 6.1.5/14-2015-0002

TÁMOP- 6.1.5/14-2015-0002


Nyomtatóbarát változatOldal küldése ismerősnekPDF változat

TÁMOP- 6.1.5/14-2015-0002
„e-GÉSZSÉG”- Innovatív megoldásokkal Nógrád megye munkaképességéért

Az országos átlagnál rosszabb epidemiológiai mutatókkal rendelkező Nyugat-nógrádi járásokban a lakosság egészségi állapotának felmérése objektív tervezési alapot nyújthat az ellátásszervezéshez.

Célok:

A balassagyarmati-,szécsényi- és rétsági járások lakosságának általános egészségi állapotfelmérése. A leggyakoribb népegészségügyi jelentőséggel bíró megbetegedések vonatkozásában a kockázatbecslés végzése, a lehetséges életkilátások elemzése.

Eredmények:

A balassagyarmati,- szécsényi- és rétsági járások lakosságának egészségi állapotát felmérve a legfontosabb népegészségügyi jelentőségű megbetegedések közül, vérnyomás és cukorbetegség szűrővizsgálatát, a kardiovaszkuláris betegségek kockázat becslésével egyidejűleg helyszíni életvezetési tanácsadást, a lehetséges életkilátásokkal kapcsolatos elemzést végeztünk.

A Nógrád megyében kiemelkedően magas számú öngyilkosságokra tekintettel, programunkba elsősorban az egzisztenciális problémákkal küzdő, perifériára sodródott, fokozottan veszélyeztetett csoportokat vontunk be 15 településen. Személyes tanácsadás keretében orvosi- és pszichológiai segítséget kaptak az arra rászorulók, számos bevont személyt szakellátásba irányítottunk. Az életkor előrehaladtával kialakuló krónikus, nem fertőző betegségekben szenvedők részére felhívtuk a figyelmet a civilizációs ártalmakkal, az egészségtudatos magatartás hiányával járó veszélyekre.

Négy különböző helyszínen tartottunk nagy sikerrel fogadott előadást, az időskori mentális és fizikális megbetegedések megelőzésével, az időskori kreativitás megőrzésének lehetőségeivel kapcsolatban.

Olvasd be okostelefonoddal és mentsd el!

Hirdetés