-->Pályázatok / Képzési programok az egészségügyi ágazat szolgáltatás- fejlesztése érdekében

Képzési programok az egészségügyi ágazat szolgáltatás- fejlesztése érdekében


Nyomtatóbarát változatOldal küldése ismerősnekPDF változat

 

KÉPZÉSI PROGRAMOK AZ EGÉSZSÉGÜGYI ÁGAZAT SZOLGÁLTATÁS- FEJLESZTÉSE ÉRDEKÉBEN
TÁMOP-6.2.2.A-11/1-2012-0048

 

A Dr. Kenessey Albert Kórház- Rendelőintézet pályázatot nyert az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett „Képzési programok az egészségügyi ágazat szolgáltatás- fejlesztése érdekében” c. felhívásban. A támogatás összege 113 081 704 Ft., vissza nem térítendő támogatás.

A támogatás alapvető célja az egészségügyi ágazatban fennálló humánerőforrás-krízis helyzet kezelését célozta meg. Cél volt továbbá az, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű humánerőforrás következtében javuljon az egészségügyi ellátás színvonala, ezáltal javuljon az egyén egészségügyi állapota. A szakirányú továbbképzésekkel, ill. az egészségügyi szakképesítéssel rendelkezők új szakképesítésének megszerzésével hozzájárulunk az orvostudomány és a technológiai környezet állandó fejlődése által megkövetelt szakmai elvárásokhoz.

A pályázat keretén belül 29 fő vehet részt ráépített OKJ-s szakdolgozói képzésben és 111 fő menedzsment jellegű továbbképzését biztosíthatjuk.

A ráépített képzések között szerepel: hematológiai, transzfuziológiai szakasszisztens képzés, kémiai laboratóriumi szakasszisztens, mikrobiológiai szakasszisztens, sürgősségi szakápoló, felnőtt aneszteziológiai és intenzív terápiás szakasszisztens, hospice szakápoló, epidemiológiai szakápoló, geriátriai szakápoló, légzőszervi szakápoló, endoszkópos szakasszisztens, fizikoterápiás szakasszisztens, kardiológiai és angiológiai szakasszisztens képzés. A pályázat biztosítja azt is, hogy a ráépített képzésben részt vevők motivációs ösztöndíjat kapjanak, ill. utazási költségtérítésben is segítjük őket.

Menedzsment jellegű továbbképzésben az újraélesztés (felnőtt és újszülött), valamint a stresszkezelés témakörét céloztuk meg.

A képző intézményekkel megkötöttük a szerződéseket, valamennyi OKJ-s képzés már megkezdődött, a „Mindennapi stressz-, agresszív- és konfliktushelyzetek kommunikációs kezelése” c. továbbképzés a nyáron fog megvalósulni. A teljes projekt 2014.12.31-én zárul.

Sajtóközlemény

A pályázat adatait a TÉRKÉPTÉR-en is megtalálja.

 

Olvasd be okostelefonoddal és mentsd el!

Hirdetés